Vijftien banen verdwijnen dit jaar bij Teijin Aramid

Medewerkers protesteerden de laatste maanden meerdere keren tegen de ontslagen
Medewerkers protesteerden de laatste maanden meerdere keren tegen de ontslagen
EMMEN - Bij de vestiging van vezelverwerker Teijin Aramid in Emmen verdwijnen dit jaar tien tot vijftien banen. Dat laat het bedrijf weten.
Teijin Aramid is bezig met een automatiseringsslag. Hierdoor zijn er minder werknemers nodig. Volgend jaar verdwijnen er nog eens vijftien banen bij het bedrijf met vier vestigingen. Volgens Teijin Aramid zijn er dan nauwelijks gedwongen ontslagen.

De afgelopen maanden protesteerden werknemers verschillende keren tegen de ontslagronde.


Vakbond FNV meldde eerder dat 120 banen op de tocht zouden staan. Volgens de vakbond is dit nog steeds zo. "Dit jaar zijn het tien tot vijftien banen, maar Teijin kijkt vooruit tot 2021", zegt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen. "Het aantal van 120 wordt uitgesmeerd over die periode. Wij zijn in gesprek met Teijin en proberen werknemers aan de slag te houden bij het bedrijf, mogelijk op een andere locatie. Ook zetten we in op een goede vrijwillige vertrekregeling."

Natuurlijk verloop
"Teijin kijkt tot 2021,"vervolgt Compaijen. "Wellicht kunnen er in die periode veel mensen via natuurlijk verloop vertrekken. Het aantal gedwongen ontslagen kan dan enorm meevallen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl