Gemeente Hoogeveen: Conclusie ijsbaanonderzoek provincie klopt niet

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen snapt niet dat de twee initiatieven voor een nieuwe kunstijsbaan in Drenthe gelijkwaardig uit een provinciaal onderzoek komen. Hoogeveen denkt veel meer bezoekers te trekken dan Assen.
De provincie liet Royal Haskoning DHV een haalbaarheidsonderzoek doen naar de ijsbaanplannen in Assen en Hoogeveen. Daarbij waren financiën, bezoekers en duurzaamheid belangrijk. De conclusie is dat beide initiatieven niet van elkaar verschillen.

'Hoogeveen trekt veel meer bezoekers'
"Assen trekt honderdvijftigduizend potentiële bezoekers per jaar, Hoogeveen ruim tweehonderdduizend. Hoezo gelijkwaardig?" vraagt de Hoogeveense wethouder Jan Steenbergen zich verbaasd af. "Een kunstijsbaan kan exploitabel zijn bij honderdzestigduizend bezoekers, Assen haalt die niet, Hoogeveen ruimschoots."

Wethouder wil opheldering
Steenbergen wil van gedeputeerde Ard van der Tuuk weten waarom de provincie tot de conclusie komt dat beide plannen gelijkwaardig zijn.

Assen heeft concurrentie, Hoogeveen niet
"Trek een cirkel om Assen en je hebt concurrentie van ijsbaan Kardinge in Groningen en Thialf in Heerenveen, dat helemaal vernieuwd wordt. Trek dezelfde cirkel om Hoogeveen en je hebt geen concurrentie. Emmen heeft geen ijsbaan en Deventer is te ver weg," aldus Steenbergen.

Niet veel concurrentie in Assen
Wethouder Albert Smit van de gemeente Assen houdt er een andere mening op na. Hij gelooft niet dat een nieuwe ijsbaan in Assen zoveel concurrentie zal ondervinden van de ijsbanen in Groningen en Heerenveen. "Ik denk dat die aanzuigende werking goed is onderzocht en uit het rapport blijkt dat het niet uitmaakt of die ijsbaan in Assen, Hoogeveen, Emmen of Meppel komt,"zegt Smit. "Ik denk dat het veel belangrijker is welke voorzieningen er in de buurt van de ijsbaan zijn. De ijsbaan zou profijt kunnen hebben van bijvoorbeeld het TT-circuit en mogelijk het outletcenter."

Zowel initiatiefnemers in Assen als Hoogeveen strijden voor een nieuwe kunstijsbaan omdat de Bonte Wever in Assen gaat sluiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl