Drenten staan op scherp voor Ronde van Drenthe

WIELRENNEN - Ze staan alledrie op scherp: Janneke Ensing uit Gieten, Berden de Vries uit Gieterveen en Stefan Poutsma uit Peize. De Ronde van Drenthe is hún ronde en dat willen ze maar al te graag bewijzen.
De Roompot-ploeg van Berden de Vries moet meedoen om de prijzen. In deze Nederlandse koers moeten zij zich in de kijker kunnen rijden. "Vorig jaar werd ik nog achtste, ik zou wel eens echt kort willen eindigen. Als ploeg moeten we meedoen om de prijzen en het liefst doe ik dat natuurlijk zelf."

Maar ook bij Jo Piels staat de boel op scherp. De ploeg van Stefan Poutsma rijdt sterk: "Ik word zelf steeds beter en de ploeg rijdt sterk. Ik denk dat Elmar Reinders (winnaar Ster van Zwolle) wel mee van voren zal zitten en ik hoop daar dan ook bij te zijn."

Pas één keer eerder reed Janneke Ensing de Wereldbekerwedstrijd in Drenthe. Ondanks dat ze alledrie de wedstrijden dit weekend zal rijden (donderdag, zaterdag en zondag) is de Wordlcup voor haar veruit het belangrijkste: "Dat wordt een echte harde koers waar ik naaruit kijk. Ik heb er ook echt veel zin in."

Molecaten Drentse acht van Westerveld
Op de Brink in Dwingeloo bijten de vrouwen morgenmiddag om half twee het spits af met een koers over 138 kilometer. Het is de warming-up richting zaterdag.

Boels Rental Worldcup
Want dan staat de Boels Rental Wereldbekerwedstrijd op het programma met start en finish in Hoogeveen. Om half twaalf vertrekken de vrouwen uit theater De Tamboer voor een koers over 138 kilometer en rond drie uur wordt de finish verwacht aan de Alteveerstraat. Onderweg moeten de vrouwen vier keer de VAM-berg over en ook over vier keienstroken.

Novilon Eurocup
Op zondag rijden ze de Novilon Eurocup van Coevorden naar Roden. De start is om 12.15 uur en de finish wordt, na 134 kilometer, rond 15.50 uur verwacht.
Albert Achterhes !Pet Profronde van Drenhe
De mannen komen twee keer in actie. Zij starten zaterdag in de Albert Achterhes !Pet Profronde van Drenthe. Net als bij de vrouwen is ook hier De Tamboer in Hoogeven het vertrekpunt. En na een koers over 198 kilometer zullen de mannen volgens verwachting tussen 17.00 en 17.30 uur finishen in de Alteveerstraat in Hoogeveen

Energiewacht Dwars door Drenthe
Zondag rijden de mannen de Energiewacht Dwars door Drenthe-etappe. Een koers over 197 kilometer met start en finish in Roden. De start is om 12.15 uur bij Snow en Co, de finish is net als bij de dames in het centrum van Roden en wordt 17.00 uur verwacht.

Laagvlieger

De wielrenners worden mogelijk van heel dichtbij gevolgd tijdens de Ronde van Drenthe. Er vliegt een helikopter rond die opnames maakt. Deze helikopter vliegt af en toe laag om zo fraaie beelden te maken. De opnames vinden plaats tussen 13.30 uur en 17.30 uur. De route die de helikopter vliegt is te zien op deze kaart. Voor eventuele klachten kunt u contact opnemen met Heli Holland, info@heliholland.nl of de Inspectie Leefomgeving en Transport, 088 - 48 90 000 of aviation-approvals@ilent.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl