Geldgebrek nekt Full Colour Festival in Emmen

EMMEN - Emmen is dit jaar culturele gemeente van Drenthe, maar moet het deze zomer zonder Full Colour Festival doen. Voor het eerst sinds 1994 gaat het evenement niet door.
De organiserende Stichting Earth heeft dat besloten.Volgens voorzitter Co Patist is geldgebrek de reden om de tweeëntwintigste editie van dit multiculturele muziek- en beleeffestival te schrappen. "De subsidie loopt terug, sponsors haken af en we zijn vanaf dit jaar extreem meer geld kwijt om aan de veiligheidsvoorwaarden te voldoen. Er blijft simpelweg te weinig geld over om een volwaardig festival te organiseren."

Geen concert
De organisatie heeft overwogen om het evenement, dat altijd eind augustus gehouden werd, te beperken tot één podium, maar daar is bewust niet voor gekozen. "Dan zijn we geen festival meer maar organiseren we een concert. Dat willen we niet," aldus Patist.

Ander potje

De gemeente Emmen wil nog in gesprek gaan om te kijken wat er mogelijk is om het festival wel door te laten gaan. "Vorig jaar kreeg Full Colour 15 duizend euro subsidie en nu 12.500 euro. Ik kan me niet voorstellen dat de bottle neck zit bij 2.500 euro," zegt wethouder René van der Weide. De wethouder gaat kijken of er eventueel nog geld beschikbaar is uit een ander potje.

Vrijwilligers leveren?

De ondernemersvereniging heeft niet meteen een zak geld beschikbaar, maar gaat op een andere manier proberen te helpen. "Bijvoorbeeld met de inzet van vrijwilligers en er bij de gemeente op aandringen dat het met de strenge eisen waar het festival aan moet voldoen wellicht wel wat minder kan," zegt centrummanager Ton de Sevren Jacquet.

Op de vraag of er wellicht toch nog een Full Colour Festival editie 2015 komt, zegt hij: "Ik ga me er voor inzetten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl