Camping Ot en Sien in Roden blijft gemoederen bezighouden

RODEN - Eigenaresse Rolina Bekkema van het Ky-hotel in Roden is boos op de gemeente Noordenveld. Ze wil camping Ot en Sien naast haar hotel kopen, maar de gemeente wil niet langer van het kampeerterrein af. Dat terwijl de gemeenteraad vorig jaar nog besloot de camping in de verkoop te doen.
Bekkema zegt grootse plannen te hebben om de verpauperde camping nieuw leven in te blazen, met onder meer camper- en caravanplaatsen, trekkershutten en een multifunctioneel gebouw. Vorig jaar bracht ze een bod met bankgarantie uit dat B en W te laag vonden. Volgens Bekkema was wethouder Reint-Jan Auwema wel enthousiast over haar plannen, maar kwam het nooit tot onderhandelingen over de prijs. Inmiddels is de koers gewijzigd en willen B en W de camping alleen nog verhuren, om het uiteindelijk toe te voegen aan het landgoed Mensinge.

Meerdere raadsfracties verweten de wethouder dat hij het raadsbesluit tot verkoop niet heeft uitgevoerd. Auwema zegt op zijn beurt de raad wel degelijk te hebben ingelicht over de koerswijziging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl