Stel uw vragen aan PvdA-lijsttrekker Ard van der Tuuk

Gedupteerde Ard van der Tuuk (Cultuur)
Gedupteerde Ard van der Tuuk (Cultuur)
ASSEN - PvdA-lijsttrekker Ard van der Tuuk is vanmiddag te gast in de Leste Ronde tussen half zes en zes uur.
Luisteraars die vragen hebben over de provinciale politiek en de standpunten van de PvdA kunnen bellen en met hem in gesprek gaan.

Belangrijke speerpunten voor de PvdA tijdens de komende verkiezingen zijn:
- Verkeer en Vervoer; Onderzoek naar aanleg van speciale fietssnelwegen door de opkomst van de e-bike. Zo goed mogelijke bereikbaarheid van steden/dorpen met bus; eventueel met buurt/belbus Nachttrein met stops op elk station in Drenthe.
- Windmolens/duurzame energie: De besluitvorming over windmolens op rijks- en provinciaal niveau is gegeven: het rijk heeft 150 megawatt er doorgedrukt in Borger-Odoorn en Aa en Hunze. PvdA wil negatieve gevolgen zoveel mogelijk wegnemen of beperken. De partij wil onderzoeken of zonnepanelen een aantal windmolens kan vervangen.
-Terugkeer van groot wild in Drentse natuur. Edelherten en wilde zwijnen zijn welkom, wel is er een schadefonds nodig. Meer dieren geeft meer banen, zeker op het platteland.
Praat mee op Radio Drenthe en op social media
De Leste Ronde hoort u elke werkdag in het Radio Drenthe-programma Drenthe NU. Mensen die willen meepraten kunnen vanaf half zes bellen met 0592- 331188.
Reageren op de speerpunten van de PvdA kan ook op de Facebookpagina van RTV Drenthe of praat mee via Twitter met #ps15 #rtvdrenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl