Koper Planetron Dwingeloo trekt zich terug, toekomst onzeker

Het Planetron in Dwingeloo
Het Planetron in Dwingeloo
DWINGELOO - De verkoop van het Planetron in Dwingeloo gaat niet door. De beoogde koper heeft besloten de koop niet door te zetten.
Vorig jaar werd bekend dat het Planetron de deuren sluit. Het bedrijf kampt met teruglopende bezoekersaantallen.

Er was een koper gevonden in het bedrijf GroenUit in Dieverbrug. Mariska Bruinenberg van GroenUit: "Helaas kan ik niet verder gaan met de koop. Met andere betrokken partijen zijn we er helaas niet uitgekomen."

Financiering

Bruinerberg wil niet teveel in detail treden, maar meldt wel dat de financiering een rol speelde bij het afketsen van de verkoop. "Er waren teveel investeringen nodig. Het Planetron heeft nogal een slechte staat van onderhoud. Ook ontbrak de ondersteuning vanuit de overheid."

Kenniscentrum

Het bedrijf GroenUit wilde van het Planetron onder meer een 4D-bioscoop en een wetenschappelijk en astronomisch kenniscentrum maken. Ook waren er plannen voor toeristische verbindingen met de omgeving van Dwingeloo en het bedrijf wilde investeren in een nieuwe sterrenkijker en zonnekijker.
Teleurstelling
Bruinenberg is teleurgesteld: "Dit is niet de uitkomst die ik voor ogen had. De plannen waren al tot in detail uitgewerkt. Bovendien maak ik me zorgen over de toekomst van het toerisme in de regio Dwingeloo."
Wat er nu met het Planetron in Dwingeloo gaat gebeuren is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl