Fietspad Padenbos Westerbork opnieuw onder de loep

WESTERBORK - Past het nou wel, of past het nou niet? Midden-Drenthe bekijkt opnieuw of het omstreden fiets- en voetpad in Westerbork wel door het Padenbos moet.
Bewoners vinden het zonde van het bos en willen dat het pad langs het bos komt. Het fiets/voetpad bij de Groenweg is onderdeel van veilige routes naar de nieuwe multifunctionele accommodatie, waar ook de twee basisscholen komen.

Belazerd

Wethouder Gerard Lohuis zegt na protesten toe de zaak nog eens te onderzoeken, maar bezorgd bewoner Jelle Reitsma heeft daar weinig vertrouwen in. Hij vindt dat de gemeente bewoners heeft misleid, omdat in een folder staat dat het pad langs de bosrand zou komen. "Sommige mensen voelen zich belazerd."

Gelijk krijgen

Reitsma is samen met de wethouder al wezen kijken. "Ik heb de breedte van de Groeneweg opgemeten. Er is ruimte zat om het fietspad langs de bosrand te leggen. Maar de wethouder zei: soms is het in de politiek zo, ook al heb je gelijk, dat je niet gelijk krijgt."

Nog aantrekkelijker

Wethouder Lohuis: "We hebben in het bos gelopen. Het is een fantastisch bos. En het fiets/voetpad maakt het nog aantrekkelijker."

Wel zegt hij het alternatief opnieuw serieus te bekijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl