Blessure Deul fikse streep door rekening FC Emmen-trainer Gall

VOETBAL - Tijdens de laatste training voor het uitduel tegen Almere City kreeg FC Emmen-trainer Joop Gall twee fikse dompers te verwerken. Boy Deul, die voor het eerst weer in de basis zou starten, stapte kort voor het einde uit het partijspel en clubtopscorer Cas Peters verliet direct na het laatste fluitsignaal met een pijnlijke lies richting de verzorgers. Door de naam van Boy Deul staat inmiddels een dikke streep. Hij speelt niet. Cas Peters vermoedelijk wel.

Alexander Bannink
Gall had een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling, zo bleek tijdens het partijspel. Cendrino Misidjan begint na twee ongelukkige wedstrijden op de bank, waardoor Tim Siekman naar de linksbackpositie schuift. In het centrum van de verdediging staat Marcel Seip naast vaste waarde Luis Pedro. Middenvelder Alexander Bannink zou zijn basisplaats kwijtraken aan Boy Deul, maar door de blessure bij Deul is die mutatie weer teruggedraaid. "Wegens privé-omstandigheden haalt Alexander niet zijn gebruikelijke niveau en is hij niet zo scherp als normaal. Daarom wilde ik hem even in de luwte hebben, maar dat plan gaat dus niet door. Alexander speelt."
Kansen en bedreigingen
FC Emmen verloor vier van de laatste 6 duels en de riante voorsprong die de Drentse club had op de 9e plek (op dit moment de klassering voor de club die de play-offs misloopt) is nog maar 3 punten. Grote vraag is hoe de mannen van Gall omgaan met de teleurstellingen, ook nu Boy Deul weer lijkt af te haken. Gall: "Je kan het zien in kansen en bedreigingen. De bedreiging is dat we een hoop kwaliteit missen met Deul, Jallo en Rozema. Maar dan moeten de andere het laten zien. Die moeten zoiets hebben van: dit is mijn kans en die grijp ik met biede handen aan. Dat heb ik wel een beetje gemist de laatste weken. Op zich misschien ook wel te verklaren omdat de spelers die de kans kregen niet echt wedstrijdritme hadden. Maar als ik nu bijvoorbeeld naar Soufiane Laghmouchi kijk, die in Almere zijn vierde wedstrijd op rij in de basis begint, dan verwacht ik wel dat hij gaat pieken."
Almere City FC
Almere City FC heeft al een periodetitel op zak die op 12 december tegen Jong PSV werd gepakt. Op dat moment stond de ploeg van trainer Fred Grim op de zesde positie en dat was opmerkelijk. In de eerste helft van de competitie was de ploeg namelijk een paar weken zelfs afgezakt naar de achttiende plaats. Na de periodetitel is Almere City FC wisselvallig geworden met als gevolg de huidige elfde plaats. De afstand tot nummer vijf FC Emmen bedraagt echter slechts vijf punten en de vijfde plaats is wat Fred Grim met zijn ploeg graag wil bereiken.
Opstelling FC Emmen
Meerits; Bakkati. Pedro, Seip, Siekman; Olijve, Vossebelt, Bannink; Laghmouchi, Bergkamp en Peters.

Live volgen?
Het duel tussen Almere City FC en FC Emmen begint om 20.00 uur. De ontwikkelingen op het kunstgras in Almere zijn van minuut tot minuut te volgen via onze liveblog op www.rtvdrenthe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl