Nieuwe Drentse partijen blijven ondanks peiling hopen op zetel

ASSEN - De vier nieuwe partijen die in Drenthe meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen staan in de peilingen op nul zetels. Toch houden ze de moed erin.
In de tweede peiling die is gedaan in opdracht van RTV Drenthe krijgen SGP, 50 Plus, Sterk Lokaal en Senioren Belang Noord niet genoeg stemmen voor een zetel.

Van 0 naar 1
Aimée Niebuir-van der Ham van Sterk Lokaal, dat nu 1 procent scoort, ziet het nog zonnig in. "In de vorige peiling hadden we 0 procent, dus er zijn toch mensen die hebben bedacht om op Sterk Lokaal te stemmen. We gaan nog steeds voor vier zetels en daar werken we hard voor de komende week. We missen alleen bekendheid en de financiële middelen van de landelijke partijen. We moet met de middelen die we hebben zorgen voor naamsbekendheid."

Van 1 naar 0
De SGP zakt in de nieuwe peiling van 1 naar 0 procent. "Jammer, maar er is nog niks verloren," zegt lijsttrekker Willem van Hartskamp. "We hopen de komende dagen in debatten, bijeenkomsten en politieke markten mensen te overtuigen om op ons te stemmen."
Bekijk het onderzoek online
Kunt u het onderzoek niet goed bekijken op uw mobiel of Ipad? Klik dan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl