Zeijen krijgt zestien seniorenwoningen

Mensen met HH2 krijgen dat in ieder geval tot eind 2016
Mensen met HH2 krijgen dat in ieder geval tot eind 2016
ZEIJEN - In Zeijen komen zestien seniorenwoningen. Op het erf van de boerderij Huis te Zeijen aan de Minister Cremerstraat willen eigenaren Bert Pathuis en Marja Takens levensloopbestendige woningen bouwen.
De huizen zijn grondgebonden en gelijkvloers. De zorg en de dienstverlening komen vanuit een Bed & Breakfast in de boerderij en thuiszorgorganisatie Beter Thuis Wonen richt er een zorgsteunpunt in.

Langer zelfstandig
Al met al wordt het een voorziening waardoor mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, ook als ze meer zorg nodig hebben. Overigens kunnen ook andere inwoners van Zeijen gebruik maken van het zorgsteunpunt. Tijdens twee bewonersbijeenkomsten is gebleken dat er grote belangstelling is voor het woonzorgconcept.

Bestemmingsplan
Omdat ook B en W van Tynaarlo en de provincie positief zijn, lijkt niets de benodigde bestemmingsplanwijziging in de weg te staan. Binnenkort wordt het plan besproken in de gemeenteraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl