Achilles 1894 kegelt WKE uit beker: 0-4

Achilles 18946-0
VOETBAL - Achilles 1894 zorgde donderdagavond voor een daverende stunt door in Emmen WKE uit te schakelen in de achtste finale van de noordelijke districtsbeker. De zondaghoofdklasser verpulverde de topklasser met 0-4. Grote man was Thomas Careman, die drie keer scoorde.
WKE was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kansen voor Jan Hooiveld (twee), Angelo Zimmerman en Erik Eleveld leverden geen treffer op. Voor Achilles 1894 was Remy Klaassens in de 11e minuut dichtbij een treffer, maar de buitenspeler kon een voorzet van Ewout Wolf net niet binnentikken. In de slotfase van het eerste bedrijf sloegen de Assenaren twee keer snoeihard toe Een razendsnelle counter leverde Achilles 1894 een strafschop op, die werd benut door Thomas Careman. Een minuut later zorgde diezelfde Careman uit een directe vrije bal voor de 0-2.

Binnen een minuut na rust besliste Achilles 1894 het duel tegen de nummer 6 van de zondagtopklasse. Wouter van der Molen scoorde de 0-3. In de 67e minuut bekroonde Careman zijn sterke optreden met een derde treffer: 0-4.

ACV en Achilles 1894

Achilles 1894 is de tweede club die zich plaatst bij de laatste 8 in de noordelijke districtsbeker. De andere club die in de koker gaat voor de kwartfinale is ACV. De zaterdaghoofdklasser versloeg dinsdag GRC Groningen met 6-0.