Nog geen extra geld voor Hunebedcentrum Borger

Hunebedcentrum Borger
Hunebedcentrum Borger
EXLOO - Het Hunebedcentrum in Borger krijgt nog geen extra subsidie van de gemeente Borger-Odoorn. De gemeenteraad besloot vanavond om het voorstel daartoe van de agenda te halen.
De raad sprak al twee keer eerder over voorstellen om extra subsidie te verlenen aan het Hunebedcentrum, maar daar bleek geen steun voor. De extra steun van 25.000 euro zou gekoppeld worden aan cultuurparticipatie voor de inwoners van de gemeente. Die zouden dan gratis het Hunebedcentrum mogen bezoeken.

Bredere discussie
Directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum heeft in een brief de gemeenteraad uitgenodigd om in april het centrum te bezoeken en een bredere discussie te starten over de toekomst van het Hunebedcentrum. "Maar dat neemt niet weg dat we de gevraagde bijdrage van 25.000 euro wel nodig hebben voor de exploitatie."

Uitstel
Roelof Tuin van het CDA drong aan op uitstel. "Want er ligt nu een compleet ander voorstel. Laten we daarom eerst op bezoek gaan en het gesprek aangaan." Ook Gemeentebelangen steunde dat. De PvdA was juist tegen uitstel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl