Ronde van Drenthe op zoek naar veroorzaker ongeval

WIELRENNEN - Femmy van Issum, hoofdorganisator van de Ronde van Drenthe, is op zoek naar de veroorzaker van de val van wielrenster Loren Rowney. In de eindsprint van de Drentse 8 van Westerveld kwam de renster op de finishstreep in Dwingeloo ten val door een uitgestoken hand van iemand die langs de kant stond. Ze brak daarbij haar sleutelbeen.

Geen opzet

"Ik denk niet dat er opzet in het spel is. Niemand doet zoiets expres, maar ik wil wel graag in contact komen met de persoon die z'n hand uit heeft gestoken. Op die manier kunnen we het via de verzekering goedmaken voor Rowney. Ze is toch een tijd uitgeschakeld en vrouwelijke wielrensters worden nu eenmaal niet zo goed betaald als de mannen," aldus Van Issum.


Handen thuis

Ook doet ze een nadrukkelijke oproep aan het publiek bij de wedstrijden die komend weekend nog worden verreden. "Mensen hou je handen op je rug, hou ook je hoofd achter de afzetting. Je krijgt zelf een enorme dreun, maar ook vooral de renner. Pas ook op met huisdieren die loslopen of kinderen die onverwacht over kunnen steken. We hebben als Ronde van Drenthe een goede naam, laten we dat zo houden."


Van Issum is geen voorstander van hogere dranghekken. "Dan moeten we mensen achter het gaas zetten, dan zijn het net aapjes. We zijn allemaal oud en wijs genoeg om dit op te lossen."


Tot en met zondag

Zaterdag rijden de vrouwen nog de Wereldbekerwedstrijd en zondag de Novilon Eurocup. De mannen rijden starten zaterdag in de Albert Achterhes Profronde van Drenthe, zondag volgt voor hen nog de koers Dwars door Drenthe.

Meer over dit onderwerp:
Dwingeloo
Deel dit artikel: