Voetbalclubs in Borger-Odoorn vrezen verlies eigen identiteit

EXLOO - Een aantal voetbalclubs in Borger-Odoorn maakt zich grote zorgen over de toekomst. Door gemeentelijke bezuinigingen moeten ze in de toekomst gezamenlijk gebruik maken van sportcomplexen. Daardoor dreigt de identiteit van de clubs te verdwijnen, zo waarschuwden insprekers de gemeenteraad.
Het gemeentebestuur wil uiteindelijk nog vier voetbalcomplexen financieel steunen. Clubs mogen hun eigen velden en accommodaties wel houden, maar moeten die dan helemaal zelf betalen. "We zijn bang dat driekwart van onze leden afhaakt als ze op een ander complex moeten gaan spelen," zo waarschuwde voorzitter Rudi Pepping van de voetbalvereniging Buinen.

Vrijwilligers
De voetbalclubs zijn niet alleen bang voor het verlies van de eigen identiteit. Ook vrezen ze dat vrijwilligers er mee stoppen als ze niet meer op hun eigen complex werken. "Ik zie onze vrijwilligers niet in een ander dorp aan de slag gaan", aldus Harold Enting van voetbalclub HOC.

Politiek aan zet
Het is onduidelijk hoe het verder gaat met de voetbalclubs. De VVD vindt dat de gemeente de clubs niet moet dwingen om samen één complex te runnen. Volgens wethouder Frits Alberts is er geen sprake van dwang. "Clubs kunnen hun eigen keuze maken, we dwingen ze niet, maar we geven wel een winstwaarschuwing."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl