Gemeente en inwoners eensgezind: maximaal zeshonderd vluchtelingen in Oranje

ORANJE - Maximaal zeshonderd vluchtelingen voor een periode van vijf jaar. Dat zijn de gemeenteraad van Midden-Drenthe en de inwoners van Oranje vanavond overeengekomen tijdens een extra raadsvergadering.
In de gemeenteraad werd gesproken over de opvang van asielzoekers in het dorp. Het voormalige vakantiepark bij Speelstad Oranje is nu alleen nog een noodopvang, waar vluchtelingen die net in het land zijn worden opgevangen. Het Centraal orgaan Opvang asielzoekers (COA) wil er een volwaardig asielzoekerscentrum van maken. Grootste verschil is dat er dan een vaste groep vluchtelingen langere tijd verblijft.

Hoeveel?

Dat er een volwaardig azc komt staat al vast, want het college van B en W heeft dat in eerdere onderhandelingen met het COA niet afgewezen. De vraag is alleen hoeveel vluchtelingen er komen en voor hoe lang.

Eensgezind

Tijdens de extra raadsvergadering in Beilen kwamen de gemeenteraad en vertegenwoordigers van de inwoners van Oranje unaniem tot een aantal van zeshonderd voor een periode van vijf jaar (met terugwerkende kracht vanaf oktober 2014). Het gaat daarbij vooral om gezinnen. Die wensen neemt de gemeente nu mee in de de onderhandelingen met het COA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl