Ronde van Drenthe overweegt aangifte van valpartij

WIELRENNEN - Hoofdorganisator Femmy van Issum van de Ronde van Drenthe overweegt aangifte bij de politie na de valpartij van gisteren.

In de finale van de Drentse 8 van Westerveld kwam de Australische renster Loren Rowney
door een uitgestoken hand van een toeschouwer.
In eerste instantie ging Van Issum ervan uit dat er geen opzet in het spel was. Maar de wedstrijdjury twijfelde daaraan en adviseerde Van Issum contact op te nemen met de politie.
Gesprek gehad met Ronde van Drenthe over valpartij bij finish. In overleg geen overhaaste aangifte opgenomen. Eerst goed analyseren.
— Jan de Lange (@POL_deLange)

Ploeg doet geen aangifte

Ploegleider Ronny Lauke, van de Velocio SRAM-ploeg van Loren Rowney gaat geen aangifte doen. Aangifte doen heeft volgens hem weinig zin en brengt de sport niet verder. "Ik denk niet dat er opzet in het spel is. Ik heb de beelden alleen op m'n telefoon gezien. Ik zou het wel fijn vinden als de veroorzaker van de valpartij zich meldt. Het lijkt me een normale menselijke reactie om sorry te zeggen. Misschien dat de persoon in kwestie bang is voor de gevolgen."
Namens organisatie @rondevdrenthe wordt vandaag aangifte gedaan. Bij finish kwam wielrenster ten val, mogelijk door toe doen toeschouwer.
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

Operatie Rowney

Loren Rowney wordt op dit moment in Hamburg geopereerd aan haar sleutelbeen. Ploegleider Lauke bracht de renster zelf naar Hamburg. Rowney dacht volgens Lauke zelf dat ze door winnares Bronzini in de hekken werd gereden.
Volgens Lauke kan Rowney over zes weken weer fietsen.
Organisatie Ronde van Drenthe vraagt toeschouwer zich te melden: Femmy van Issum, organisator van de Ronde van… http://t.co/XjUukPjguE
— wielersport (@wielersport)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl