VIDEO: Toeschouwer lijkt doelbewust stuur te pakken

DWINGELOO - De toeschouwer die gisteren wielrenster Loren Rowney ten val bracht, lijkt doelbewust het stuur van haar fiets vast te pakken. Dat blijkt uit een inzoom van de beelden van RTV Drenthe van de race.
Op de inzoom is goed te zien dat de man met zijn arm een beweging naar de fiets toe maakt en zelfs even kort de fiets vastpakt.

Ophef

In eerste instantie ging de organisatie ervan uit dat de val in de Drentse acht van Westerveld een ongeluk was, maar daar twijfelt de organisator aan. Femmy van Issum is bij de politie geweest. Volgende week wordt bekeken of aangifte wordt gedaan. De Ronde van Drenthe laat het afhangen van de renster die net geopereerd is in Hamburg en de ploegleiding.

Cristopher Froome

Inmiddels is de val over de hele wereld te zien geweest. Verschillende wielrenners delen hun afschuw over de actie op sociale media. Bijvoorbeeld de Britse Tour de Frace-winnaar van 2013 Cristopher Froome.

This is insane RT @LifeisSavage: cyclist crashes after spectator grabs handlebars during sprint [video]

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl