Drenthe krijgt een nachttrein

ASSEN - Drenthe krijgt vanaf eind dit jaar extra nachttreinen op vrijdagnacht. Onder meer de provincies Drenthe en Groningen en de NS tekenden daarvoor vandaag een overeenkomst.
In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrekt een trein vanaf Groningen (00.21 uur) via Assen naar Amsterdam Centraal (2.39 uur). De trein stopt onder meer in Beilen, Hoogeveen en Meppel. In de zomer rijdt deze trein door naar Schiphol.

Extra trein

Ook komt er een extra trein vanuit de Randstad naar Drenthe. Om 00.05 vertrekt een trein vanuit Rotterdam naar het noorden. Ook die stopt tussen Zwolle en Groningen op alle tussengelegen stations.

Impuls voor economie

Door de nieuwe verbindingen, kunnen treinreizigers ongeveer een uur later vertrekken dan nu het geval is. Volgens de provincies geven de treinen een nieuwe impuls aan de economie, omdat evenementen beter bereikbaar worden.

Proef voor twee jaar

De extra treinen zijn een proef van twee jaar. Dit kost Drenthe en de provincie en gemeente Groningen gezamenlijk 268.000 euro. Het is de bedoeling dat de verbinding na twee jaar rendabel is.

Eerder was de provincie Drenthe niet enthousiast over een nachttrein. De provincie vond de proef destijds te duur. Een plan voor een nachtbus werd toen geopperd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl