2.350 paddestoelen in Drenthe vastgelegd

ZWIGGELTE - Hij bestaat uit drie delen, is zeven kilo zwaar, ze hebben er 12 jaar voor gezocht en er staan 2.350 paddestoelen in beschreven. De Ecologische Atlas van Paddestoelen in Drenthe is een boekwerk van de grote getallen.
Een twintigtal professionele en amateur-mycologen hebben jarenlang al hun vrije tijd gestoken in de encyclopedie. Rob Crispijn, Bernhard de Vries en oud-directeur Eef Arnolds van het voormalige Biologisch Station in Wijster combineerden alle gevonden soorten en vindplaatsgegevens.

Grootste soortenrijkdom
De beschreven paddestoelen zijn soms millimeterklein, maar soms ook meer dan handgroot. De soortenrijkdom van Drenthe is in elk geval de grootste van Nederland. En dat zegt iets over de goede luchtkwaliteit in onze provincie. Maar anderzijds is er geen provincie waar de paddestoelen zou nauwgezet zijn gedocumenteerd.

75 euro
De Ecologische Paddestoelenatlas is in een oplage van zeshonderd stuks verschenen en kost 75 euro. Volgens de samenstellers is het een boek voor mycologen en specialisten, maar zeker ook voor landschapsbeheerders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl