PvdA Assen verontrust over stoppen Stichting WelzO

In het Kloosterhof werden activiteiten voor ouderen georganiseerd
In het Kloosterhof werden activiteiten voor ouderen georganiseerd
ASSEN - De PvdA in Assen is verontrust over het stoppen van Stichting WelzO. De ouderenorganisatie houdt vanaf juli op met bestaan, omdat het geen subsidie meer krijgt van de gemeente.
WelzO bestaat ruim veertig jaar en organiseert verschillende activiteiten voor ouderen. Ook zorgt de stichting voor maaltijdservice en rijbewijskeuringen. Jaarlijks kreeg WelzO 500.000 euro subsidie. Door het stoppen van de stichting staan vijf werknemers op straat.

De PvdA stelt vragen aan wethouder Ruud Wiersema over de kwestie. De partij vraagt zich af hoe het kan dat de wethouder verrast is door het besluit van WelzO om te stoppen. Ook wil de partij weten wat het stoppen van WelzO betekent voor de nieuwe welzijnsorganisatie die de gemeente wil instellen.

Hoeft niet te stoppen

Volgens wethouder Wiersema hoeft WelzO niet met haar activiteiten te stoppen, omdat de gemeentelijke subsidie ook nooit voor die doeleinden werden gebruikt. Het geld was voor het echte ouderenwerk. Het houden van activiteiten als cursussen en tafeltje dekje viel buiten de subsidie van 500.000 euro.

De vaste ouderenwerkers gaan over naar de nieuwe organisatie die al het welzijnswerk in Assen gaat regelen. Welke club dat is wordt over twee weken bekend. De vijf medewerkers die ontslag krijgen, zijn de mensen die samen 92 uur wekelijks ingezet worden voor het regelen en begeleiden van de activiteiten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl