Sportclubs Dwingeloo teleurgesteld in gemeente

Rugby
Rugby
DWINGELOO - Voetbalvereniging Dwingeloo en Rugbyclub Dwingeloo zijn teleurgesteld in B en W van Westerveld. De verenigingen hadden gehoopt op een kunstgrasveld.
Door de bouw van een brede school in Dwingeloo verdwijnt een pupillenveld van de voetbalvereniging. Hierdoor worden andere velden op sportpark De Hulsebosch, dat de clubs gezamenlijk in gebruik hebben, zwaarder belast. Omdat deze velden volgens de vereniging al overbelast zijn, hoopten zij dat de gemeente een kunstgrasveld op het sportpark zou aanleggen.

In een voorstel van B en W aan de gemeenteraad is daar geen sprake van. Het college wil extra onderhoud aam de velden plegen en het trainingsveld renoveren. Volgens de sportclubs zijn deze maatregelen niet voldoende en kunnen de grasvelden de belasting straks niet aan.

De sportclubs roepen de partijen in de gemeenteraad op om het voorstel van B en W niet te steunen. De gemeenteraad vergadert dinsdag over het voorstel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl