B en W Tynaarlo willen snelle komst supermarkten Ter Borch

Centrum Eelde
Centrum Eelde
EELDERWOLDE - B en W van Tynaarlo blijven erbij dat de twee geplande supermarkten in nieuwbouwwijk Ter Borch bij Eelderwolde er snel moeten komen.
Het streven van het college was altijd om het Centrumplan Eelde eerst te ontwikkelen, maar dat plan komt maar niet van de grond. Middenstanders in Eelde vrezen een omzetdaling van twintig tot dertig procent door de komst van de winkels in Ter Borch.

Groningen
B en W wijzen er op dat het niet toestaan van winkels in Ter Borch betekent dat Groningen net over de gemeentegrens supermarkten toestaat. Bovendien levert verkoop van de grond in Ter Borch ruim vier ton op, geld dat ingezet kan worden om het stagnerende centrumplan te ontwikkelen.

Inmiddels zijn de ondernemers Dries Pepping en Henk Doedens in Eelde met afzonderlijke plannen gekomen voor Garage Koops, die in bezit is van de gemeente. B en W vragen de raad meer tijd om deze plannen door te rekenen. Komende dinsdagavond is de gemeenteraad weer aan zet.

GroenLinks
Tijdens de laatst gehouden raadsvergadering ontstond grote commotie toen de coalitiepartijen onder aanvoering van de VVD de agendapunten over de supermarkten en het centrumplan. GroenLinks geeft nu als verklaring dat de VVD-achterban kennelijk tegen een snelle komst van de winkels in Ter Borch is, terwijl de VVD-fractie voor is. En dus is volgens GroenLinks de VVD er bij gebaat dit heikele punt pas na de verkiezingen te behandelen, om stemmenverlies te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl