FC Emmen en Almere City scoren niet in vlees noch viswedstrijd

VOETBAL - FC Emmen is er niet in geslaagd te winnen bij Almere City FC. Het bleef 0-0. Door het gelijke spel en de uitslagen op de andere velden is FC Emmen gezakt naar de 6e plaats in de Jupiler League.
In de eerste helft was het vooral FC Emmen dat er wat van wilde maken. De thuisclub speelde in een veel te laag tempo en verscheen nauwelijks voor de goal van Marko Meerits. FC Emmen acteerde ook niet heel groots, maar kreeg wel mogelijkheden op de 0-1. Die waren voor Roland Bergkamp (twee keer koppend), Niek Vossebelt (probeerde het van afstand met het hoofd) en Marcel Seip die uit een corner de grootste kans kreeg, maar zijn inzet gekeerd zag worden door Almere-doelman Etemadi.

Het spelbeeld veranderde na rust niet, maar behoudens een afstandschot van Cas Peters gebeurde er in het eerste half uur na rust weinig. Almere City FC counterde en werd dreigend via Vincent Janssen, Rodney Sneijder en Norair Mamedov, maar geen van deze drie konden Marko Meerits verlegen maken. In blessuretijd was Marcel Seip voor de tweede keer dichtbij een goal, maar zijn omhaal ging een meter over. In de slotseconde greep Meerits niet in bij een diepe bal in zijn eigen 16, maar Hoefdraad profiteerde niet. Het was het laatste wapenfeit van een teleurstellend duel, waarin teveel spelers onzichtbaar waren.

Stand
FC Emmen zakte naar de 6e plaats door het gelijke spel. De Drenten hebben 47 punten uit 29 duels. FC Oss staat 5e met 49 uit 27. Het gat naar de negende plek, op dit moment Sparta, is één punt. De negende plek betekent in de huidige stand GEEN deelname aan de play-offs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl