Belg Edward Theuns wint Profronde van Drenthe

WIELRENNEN - De Belg Edward Theuns heeft in Hoogeveen tijdens de Ronde van Drenthe de profwedstrijd bij de mannen gewonnen. De 23-jarige Belg was in de sprint de snelste van een kopgroep van vijf renners. Tweede werd Bert-Jan Lindeman uit Assen en plek drie was voor Joey van Rhee van de Jo Piels-ploeg.
Tijdens de laatste beklimming van de VAM-berg, met nog zo'n veertig kilometer te gaan, maakten de vijf renners zich los uit het peloton. De kopgroep pakte een voorsprong van ruim een minuut en behield die tot de finish. Lindeman ging als eerste de sprint aan, maar moest zijn meerdere erkennen in Theuns.

Elmar Reinders uit Emmen probeerde in de slotfase nog aansluiting te krijgen bij de kopgroep, maar zijn poging mislukte.

De rit ging over 198 kilometer, met start en finish in Hoogeveen. Morgen rijden de mannen nog de wedstrijd Dwars door Drenthe en de vrouwen strijden om de Novilon Cup.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl