Dames E&O behalen zwaarbevochten eerste overwinning in degradatiepoule

HANDBAL - In de strijd tegen degradatie hebben de dames van E&O de eerste zege in de degradatiepoule behaald. Hellas werd met 18-17 verslagen. Na een goede eerste helft gaf de thuisploeg een ruime voorsprong in de tweede helft nog bijna uit handen.
In de reguliere competitie stonden beide ploegen ook al twee keer tegenover elkaar. In Emmen won E&O nipt met één doelpunt verschil. In Den Haag was Hellas veel te sterk voor E&O en verloor de ploeg van coach Saskia Lambers met 30-21.

Na een nerveus begin nam de thuisploeg bij 4-3 voor het eerst de leiding, waarna E&O het heft in handen nam en uitliep naar een 12-7 voorsprong met rust.

E&O kwam slecht uit de kleedkamer en de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Binnen een kwartier kwamen de gasten terug tot één treffer. Maar langszij kwam Hellas niet. Aan de hand van Danniek Berends rechtte E&O de rug. In een zenuwslopende slotfase, kreeg Aniek Berends nog een directe rode kaart, maar sleepte E&O de overwinning uit het vuur.

Bij E&O werd Danniek Berends topscorer met vijf treffers.