Korfballers DOS'46 naar finale om promotie

KORFBAL - DOS'46 is weer een stap dichterbij een terugkeer op het hoogste korfbalniveau. De ploeg uit Nijeveen plaatste zich voor de finale om promotie naar de Korfbal League, door in eigen huis met 26-19 te winnen van GKV uit Gorinchem.
De eerste heft ging het gelijk op en liep DOS'46 nooit verder uit dan twee doelpunten verschil. GKV, dat na de nederlaag van vorige week moest winnen, speelde feller en agressiever dan de thuisploeg. Halverwege stond het 10-9. In de tweede helft kwamen de bezoekers bij 11-11 weer op gelijke hoogte. Maar DOS'46 herpakte zich en liep door zes doelpunten op rij uit naar 17-11. Daarna was de wedstrijd gespeeld.

Jelmer Jonker was topscorer bij DOS'46 met vijf treffers. Marco Zegwaard, Maaike Steenbergen en Loes Blacquière maakten er vier. Laatsgenoemde twee dames speelden een erg goede wedstrijd. Tegenvaller voor DOS'46 was het uitvallen van Sven Jonker met een enkelblessure.

DOS'46 speelt de finale om promotie naar de Korfbal League volgende week tegen AWDTV of KCC. Die twee ploegen moeten komende week nog een derde beslissingswedstrijd spelen. De finale wordt gespeeld in de sporthal van PKC in Papendrecht. Bij winst promoveert DOS'46, bij verlies speelt het nog twee wedstrijden tegen de nummer negen van de Korfbal League.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl