Tweeduizend literaire liefhebbers komen af op Boekengala Assen

ASSEN - Het boekengala in Assen heeft dit jaar zo'n tweeduizend bezoekers getrokken. Volgens organisator Jetze Dam van de Bibliotheek Assen is het feest daarmee zeer geslaagd:

"Alle onderdelen waar we een maximum aantal bezoekers aan hadden gesteld waren uitverkocht en ik heb veel leuke reacties gehad", zegt Dam
De vijftiende editie stond dit jaar in het teken van de rock en werd geopend met een concert van The Golden Earring.

Sfeer

De sfeer op het gala in De Nieuwe Kolk was ontspannen. Vele boekenliefhebbers kwamen naar optredens van schrijvers als Mirjam Berk, Paukine Broekema en het duo Dominique van der Heyde en Annet de Jong. Naast optredens van schrijvers waren er ook voorstellingen van kunstenaars en konden bezoekers een tijdelijke literaire tatoeage laten zetten.

Yvonne Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg was ook op het gala. Zij zette vorig jaar kwaad bloed in Drenthe nadat zij in een interview met HP/De Tijd zich negatief uitliet over Drenten. Nu lijkt ze op haar mening te zijn terug gekomen. De Amsterdamse stond zaterdagmiddag al in de kroeg in Assen om biertjes te tappen.
Te zien op RTV Drenthe
Tijdens het gala is het tv-programma 'Kolkende Taal' opgenomen, dat volgende week op zaterdagavond en zondagmiddag wordt uitgezonden op TV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl