Onbegrip na uitspraak CDA-leider Buma over kazerne Assen

De JWF-kazerne
De JWF-kazerne
ASSEN - Een opmerking over de kazerne in Assen van landelijk CDA-leider Sybrand Buma is de ChristenUnie in Drenthe in het verkeerde keelgat geschoten.

In een interview in verschillende regionale kranten zoals De Stentor zegt Buma: "Een kazerne redden in Assen, zoals de ChristenUnie deed, is voor mij een krent uit een pap die ik niet wil eten."

Ongeloof

"Ik heb het een paar keer moeten lezen voordat ik het geloofde", zo reageert lijsttrekker Tjisse Stelpstra van de ChristenUnie in Drenthe. Hij vindt het onbegrijpelijk dat Buma zo achteloos spreekt over het behoud van 1400 banen voor Drenthe.
Ook CU-Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers reageerde verbaasd via twitter.
CU knokt voor meer werk in de regio. Maar begrijp ik nu dat Buma de kazerne in Assen had willen sluiten? #persdienst pic.twitter.com/aIZYMsjE1P
— Gert-Jan Segers (@gertjansegers)

Tjisse Stelpstra vraagt zich af hoe de provinciale fractie van het CDA deze uitspraak ontvangt.

Actie voor de kazerne

In 2013 werd actie gevoerd voor behoud van de Johan Willem Friso kazerne in Assen. Het Kabinet maakte dat jaar bekend dat het de kazerne in 2017 wilde sluiten. Met de acties van onder meer de ChristenUnie werd de sluiting voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl