Voorstel voor plaatsen van windmolens langs A32 bij Meppel

Windmolens
Windmolens
MEPPEL - Plaats windmolens langs de A32 bij Meppel, dat is het voorstel van GroenLinks in die gemeente. Volgens de partij vormen snelwegen logische lijnen voor de plaatsing van windmolens.

Fractievoorzitter Hans Kuipers: "Snelwegen doorsnijden het landschap, door windmolens langs deze lijnen te zetten voorkom je verrommeling van het landschap."

Hinderzone

"Verder gelden rondom snelwegen al beperkingen voor bewoning, snelwegen zorgen immers voor lawaai. Door op een strook van ongeveer honderd meter windmolens te plaatsen vallen ze binnen de hinderzone van de snelweg zelf", zegt Kuipers.

Molens in de hele provincie

GroenLinks vindt dat ook in Meppel er best ruimte is voor windmolens. De provincie heeft vier gemeenten aangewezen om windmolens te plaatsen, namelijk Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden. De groene partij vindt dat in de hele provincies geschikte locaties te vinden zijn voor windmolens, dus ook in Meppel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl