Manuel Belletti wint massasprint in Dwars door Drenthe

WIELRENNEN - Manuel Belletti (Southeast) heeft de wedstrijd Dwars door Drenthe gewonnen.
De Italiaan won na 197 km de massasprint voor Barry Markus van Lotto Jumbo en de Deen Michael Carbel Svengaard werd derde.

Al na zeven kilometer ontstond een kopgroep van tien renners met daarbij vijf Nederlanders. Timo Rossen (Lotto Jumbo), Dylan Groenewegen (Roompot), Jochem Hoekstra (Jo Piels), Jarno Gmelich Meijling (METEC), Jasper Oeckeloen (Parkhotel Valkenburg).

Vier vluchters startten een de achtervolging met daarbij Jetse Bol van Team De Rijke als enige Nederlander. Zij waren dan ook nog niet vertegenwoordigd in de kopgroep. Na ruim 100 kilometer kregen de achtervolgers de aansluiting met het peloton.

Maar de vlucht werd gecontroleerd door het peloton. De maximale voorsprong bleef steken op 1 minuut 30. Na 140 kilometer koers werden de leiders tussen Hooghalen en Assen weer ingerekend.

Maar twee kilometer later was het opnieuw raak. Twintig renners reden weg met daarbij onder meer Elmar Reinders uit Emmen. Daarbij ook de Nederlanders; Nick van der Lijke (Lotto Jumbo), Wesley Kreder en Ivar Slik (Roompot), Twan Casteleijns (Babydump), Tim Ariessen (Jo Piels), Taco van der Hoorn, Jasper Bovenhuis (SEG-racing) en Coen Vermeltfoort (De Rijke) en namens METEC Johim Ariesen en Sjoerd Kouwenhoven.

Vol vertrouwen namen ze afstand. Maar in het zicht van de haven in Roden werden ze terug gepakt op nog geen twee kilometer voor de finish.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl