1F: Nieuw Buinen blijft op twee fronten meestrijden na zege op Rolder Boys

VOETBAL - Nieuw Buinen won vanmiddag verdiend bij Rolder Boys met 0-2, een stand die al bij rust bereikt was. Mike Reuvers was de gevierde man. De buitenspeler van de oranjehemden scoorde beide treffers. Door de zege blijft Nieuw Buinen op twee fronten strijden om een prijs, namelijk de tweede periodetitel en het kampioenschap in de 1e klasse F.
Het verschil tussen Rolder Boys en Nieuw Buinen bleek de breedte van de selectie. Waar Nieuw Buinen het gemis van clubtopscorer Koen Hateboer en de leider in de defensie, Gert Lukens, nog goed kan opvangen daar kon Rolder Boys de geblesseerden en geschorsten niet opvangen. Rolder Boys-trainer Ron Krohne miste liefst 6 basisspelers.

Toch kwam de 0-1 uit de lucht vallen, want toen Reuvers de 0-1 scoorde in de 22e minuut was Rolder Boys zeker niet de mindere. Maar nadat Rolder Boys-doelman Arno de Jong verschrikkelijk in de fout ging en Reuvers zijn tweede van de middag maakte was het duel beslist.

Rolder Boys probeerde wel en kreeg via spits Martijn Hoving en Gerben Smit drie kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar het geluk ontbrak bij de thuisclub. Aan de andere kant miste Nieuw Buinen na rust drie keer de kans op 0-3. Reuvers, Bruce Tunjanan en invaller Muhamed Yuksel kregen de bal echter niet tegen de touwen.

Stand
Nieuw Buinen heeft nu 34 punten uit 17 duels. Koploper Dieze West, die niet in actie kwam, heeft 38 uit 17. Hoogeveen staat ook op 38, maar dan uit 18 en Hoogeveen heeft ook 38 punten maar deed daar 19 duels over.

2e periodetitel
In de strijd om de tweede periodetitel gaat de strijd naar alle waarschijnlijkheid tussen Nieuw Buinen en vv Emmen. Beide ploegen staan weliswaar drie punten achter Hoogeveen (dat uitgespeeld is met 20 punten uit 9 duels), maar hebben ook allebei twee duels minder gespeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl