Leopardtanks in Oudemolen klaargemaakt voor de verkoop

OUDEMOLEN - De honderd Leopardtanks die aan Finland zijn verkocht krijgen in Oudemolen hun laatste reparaties voordat ze richting Scandinavië vertrekken.
In april vertrekken de eerste voertuigen. Op de Drentse werkplaats wordt het gehele onderstel gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.
400 manuren
Per tank zijn 400 manuren nodig om alle reparaties te volbrengen. Tot 2019 is het personeel in Oudemolen bezig met de Leopard 2 A6 tank. Defensie probeert de werkzaamheden zoveel mogelijk zelf te doen, erg ingewikkelde problemen moeten door externe bedrijven worden opgelost. Voor de rest is het volgens Gerrie Meijerink van Defensie: "Net een gewone garage, alleen iets groter." Naast de Leopards staan er op het complex nog andere voertuigen opgeslagen die nog verkocht moeten worden.
"Garantie tot de poort"
De geschutkoepel of toren wordt in Almelo gerepareerd. Als beide delen klaar zijn dan kan het voertuig de deur uit. Defensie geeft volgens Meijerink: "Garantie tot de poort, maar als het nodig is komen we in Finland helpen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl