Gall moet voor het eerst opstelling schuldig blijven

VOETBAL - De namen van de doelman en de vier man in de achterste linie kan FC Emmen-trainer Joop Gall wel verklappen, maar wie de overige zes basisspelers zijn morgen tegen FC Eindhoven is nog onduidelijk. "Dat heeft te maken met de fysieke gesteldheid van Boy Deul en Cas Peters. De eerste kan misschien wel beginnen en de tweede misschien wel niet. Daarnaast zijn we over een aantal spelers niet tevreden de laatste tijd. De kans bestaat dat we daarom wat gaan schuiven", aldus Gall.

Gall vervolgt: "Toch had ik vermoedelijk de opstelling wel gewoon gegeven als ik zekerheid had over Deul en Peters, ook al had het ook een bewuste keuze kunnen zijn om pas vlak voor het duel de opstelling prijs te geven om zo iedereen superscherp te hebben voor de aftrap. Maar eerlijk, dat is niet mijn afweging."
Na vier nederlagen in de laatste zeven duels en het gelijke spel van afgelopen vrijdag tegen Almere City FC snakt FC Emmen naar een zege. Het is zoals Gall vrijdag al zei "koopavond" wat betreft de playoff-plekken. "We moeten aanhaken." Winst tegen FC Eindhoven zou daarom heerlijk zijn, maar allesbehalve eenvoudig. "Eindhoven staat tweede en is een topploeg in de Jupiler League. Na NEC het beste team". zegt de oefenmeester uit Muntendam.
FC Eindhoven, dat afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport met zes Belgen in de basisopstelling aantrad, heeft opvallend genoeg geen uitgesproken topscorer in de gelederen. Waar FC Emmen in Cas Peters een topschutter heeft met 19 treffers moet FC Eindhoven het doen met Joey Sleegers die 8 keer heeft gescoord. Tom Boere is nummer twee met 7 treffers evenals Anthony van den Hurk maar die is al maanden geblesseerd.

FC Eindhoven heeft na 29 duels 59 punten. FC Emmen heeft er 47 na 29 duels.

Liveblog

Het duel tussen FC Emmen en FC Eindhoven is morgen vanaf 20.00 uur van minuut tot minuut te volgen via de liveblog op onze website.
Vermoedelijke opstelling
Meerits; Bakkati, Pedro, Seip, Siekman; Olijve, Vossebelt, Deul; Laghmouchi, Bergkamp en Peters

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl