Verdriet na overlijden vosje: 'Arm beestje!'

Het vosje meteen na de brand (Rechten: De Fûgelhelling)
Het vosje meteen na de brand (Rechten: De Fûgelhelling)
VEENHUIZEN/URETERP - "Och wat jammer, maar jullie hebben je best gedaan." Meelevende reacties op het overlijden van het vosje stromen binnen bij opvang de Fûgelhelling in Ureterp.
Het vosje bezweek gisteren aan verwondingen die ze had opgelopen tijdens de grote natuurbrand in het Fochteloërveen.

Veel mensen laten op Facebook weten dat het heel jammer is, maar dat ze bij de Fûgelhelling er alles aan gedaan hebben om het beestje te redden. "Ohh wat jammer, petje af voor jullie inspanning!", schrijft Greta Jansen.

Aangestoken

Of de natuurbrand is aangestoken, is nog niet bekend. Wilfred Alblas van Natuurmonumenten vermoedde vorige week dat er sprake is van brandstichting, omdat er vier brandhaarden waren. Jeannette Zwiers reageert ook op het overlijden van het vosje en hoopt dat daders snel gepakt worden: "Ahhh.....wat vreselijk nou weer! Hoop dat ze die pyromanen snel oppakken." "Vreselijk...na al jullie inzet. Dat de daders gepakt worden", voegt Nellerie Beverdam er aan toe.


Geen pijn meer

Anderen zijn blij dat het vosje geen pijn meer hoeft te lijden. "Misschien wel beter zo. Jullie zijn toppers", schrijft Erica De Bruin Backbier. "Ach néé!!! Wat jammer, één positief punt, hij hoeft niet meer te lijden, maar wat onwijs vervelend!", aldus Brigitte Saarberg-Idema.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl