Groninger politieke partij doet aangifte tegen NAM

Nederlandse Aardolie Maatschappij
Nederlandse Aardolie Maatschappij
ASSEN - Een verkiezingsstunt of een serieuze zaak? De partij Groningen Centraal! doet aangifte tegen de NAM in Assen.
Groningen Centraal! is een nieuwe politieke partij die mee doet aan de Provinciale Statenverkiezingen in Groningen. Naast de aangifte tegen de NAM heeft de partij ook minister Henk Kamp van Economische Zaken, CdK Max van den Berg, Shell en meerdere burgemeesters op de korrel.

Veiligheidsbelangen

De partij doet aangifte wegens "schending van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens van Groningers, de Grondwet en de Nederlandse strafwet alsmede voortgezette (pogingen tot) vernieling, misdrijven tegen het leven gericht." Volgens Groningen Centraal! is het sinds de publicatie van het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid "duidelijk dat de centrale overheid de veiligheidsbelangen van Groningers niet ter harte neemt of heeft genomen."

Verantwoordelijkheid nemen

Ondanks de aangifte denkt de partij niet dat het strafrecht een oplossing biedt. Maar ze vinden dat de overheid tekort schiet en dat daarom krachtige signalen nodig zijn. De partij wil dat alle beklaagden hun verantwoordelijkheid nemen. "Ik laat mijn mede-Groningers niet als tweederangs burgers behandelen", zegt lijsttrekker Nette Kruzenga.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl