Symbolische boete voor carbidopstootje Dwingeloo

DWINGELOO - De 52-jarige Cor van der Laan uit Dwingeloo is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een boete van vijftig euro voor opruiing.
De man heeft volgens de rechter op oudejaarsdag 2012 omstanders op de Brink in Dwingeloo opgestookt om carbid af te schieten terwijl dat verboden was.

Grimmige sfeer

De officier van justitie zei tijdens de zitting dat er een grimmige sfeer was op de op de Brink toen de politie daar aankwam. Nadat de politie twee jongens had aangesproken op het schieten van carbid zou Van der Laan zich er mee hebben bemoeid. "Ga maar gewoon door hoor. We laten ons echt niet wegjagen door die lui uit Westerveld", zou hij hebben gezegd.
Opgepakt
Als Van der Laan door de politie wordt meegenomen ontstaat er een opstootje omdat omstanders niet willen dat hij wordt opgepakt. Er wordt geduwd en getrokken en uiteindelijk hoeft Van der Laan niet mee naar het politiebureau.
Getuigen en beelden
Van der Laan wilde tijdens de zitting beelden van het incident tonen aan de rechter en ook wilde hij dat er drie getuigen werden gehoord. "U hoort nu alleen het verhaal van drie agenten en de burgemeester, maar het zit toch anders", aldus van Van der Laan. De rechter ging hier niet mee akkoord. Het verzoek was volgens de rechter niet goed onderbouwd.

Symbolische boete
Het Openbaar Ministerie heeft Van der Laan eerder een transactie van 250 euro aangeboden, maar daar ging hij niet mee akkoord. De rechter legde Van der Laan maandagochtend een boete op van vijftig euro. In de straf hield de rechter rekening met het feit dat het meer dan twee jaar heeft geduurd voor dat de man voor het incident moest voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl