Kiezers bezorgd over goede ziekenhuiszorg in regio

ASSEN - De Drentse kiezer is zeer bezorgd over het behoud van goede ziekenhuiszorg in de regio. Maar liefst 95 procent maakt zich daar zorgen over, zo blijkt uit een peiling van marktonderzoeker Aha!, in opdracht van RTV Drenthe.
Bijna de helft van de ondervraagden (49%) vindt dat de Provincie zich meer moet inzetten voor goede regionale ziekenhuiszorg.
Wonen in recreatiewoningen toestaan
Een ruime meerderheid van de kiezers (61%) is voorstander van uitbreiding van de recreatiesector. Maar het overgrote deel (82%) wil dan liever kleinschalige recreatie dan grotere bungalowparken.

Over het toestaan van permanente bewoning van recreatiewoningen is tweederde van de kiezers duidelijk: 64 procent wil dit legaliseren, als dit toch al jaren gebeurt.

IJshal en topsport scoren slecht
Over de taak van het provinciaal bestuur op sportgebied is een meerderheid duidelijk: De Provincie moet vooral sport stimuleren om het overgewicht in Drenthe te bestrijden, zo vindt 58 procent. Steun aan een overdekte ijshal of aan topsportevenementen en topsportclubs, scoren veel slechter, respectievelijk 21 procent en 15 procent van de ondervraagden is daarvoor.

Veel steun Drentse taal
De Drentse taal kan rekenen op een breed draagvlak onder kiezers. Tweederde vindt dat de Provincie het behoud van de streektaal actief moet steunen, 32 procent vindt van niet.

Bekijk het onderzoek online:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl