Staatssecretaris Dekker opent nieuw gebouw ASTRON in Dwingeloo

Na 2,5 jaar zitten de werkzaamheden er nu op
Na 2,5 jaar zitten de werkzaamheden er nu op
DWINGELOO - Het nieuwe gebouw van ASTRON in Dwingeloo is vandaag officieel geopend door staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Staatssecretaris Sander Dekker bij ASTRON in Dwingeloo. pic.twitter.com/tb2FRIVT63
— Femke Boekhorst (@casafemke)
In 2012 begon de bouw van een nieuwe vleugel. Daarnaast is het bestaande gebouw gerenoveerd. Na 2,5 jaar zitten de werkzaamheden er nu op.

Op bezoek bij ASTRON. Onder het zeil zitten antennes die onderzoek doen naar begin van heelal en de sterren. pic.twitter.com/PRCjWEOCLV
— Ministerie van OCW (@MinOCW)

Werkbezoek

Staatssecretaris Dekker opende het gebouw dus. Hij combineerde die officiële handeling met een werkbezoek. De staatssecretaris bezocht de LOFAR-telescoop en de Westerbork Radio Telescoop.

Nieuwe radiotelescoop

ASTRON is op dit moment bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een Square Kilometre Array. Dat is een internationale radiotelescoop waarvan de bouw in 2018 moet beginnen in Australië en Zuid-Afrika.
Dekker tekende voor dit project een intentieverklaring. Daarmee geeft Nederland aan nauw bij de bouw van de radiotelescoop betrokken te blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl