Zaak vermoorde André Lubbers voor de recher

De plek waar André Lubbers werd gevonden in 2012
De plek waar André Lubbers werd gevonden in 2012
KLAZIENAVEEN - De rechtbank in Groningen buigt zich op 26 en 27 maart over de zaak van de vermoorde André Lubbers uit Klazienaveen.

De 68-jarige Lubbers werd op 11 augustus 2012 dood gevonden in zijn woning boven zijn reclamezaak aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen.

Bewijzen
De politie heeft vier mensen aangehouden in deze zaak. Uit telefoongegevens blijkt dat een aantal verdachten op de bewuste avond in de buurt van het huis van Lubbers is geweest. Verder is op de broek van het slachtoffer een DNA-spoor van één van de verdachten gevonden.

Vrije voeten
De vier verdachten zijn tijdens het onderzoek allemaal op vrije voeten gesteld omdat er te weinig bewijs was om ze langer vast te houden. De vier bleven wel verdachte en moeten zich dus binnenkort verantwoorden voor de rechtbank in Groningen.
Geen moord of doodslag
De mannen worden niet vervolgd voor moord of doodslag, maar voor 'diefstal met geweld, de dood tot gevolg hebbende.' Op dit vergrijp staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl