Deul zorgt voor wederopstanding FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen boekte een hele belangrijke overwinning op FC Eindhoven. De nummer 6 van de Jupiler League versloeg de nummer 2 met 3-2. Cas Peters werd de gevierde man. Hij scoorde niet alleen de 1-0, ook maakte hij een kwartier voor tijd de winnende treffer.
Natuurlijk klapte het publiek een paar minuten voor tijd de handen stuk bij de wissel van de clubtopscorer, die inmiddels 21 goals heeft gemaakt, maar het was toch vooral Boy Deul die het verschil maakte tussen FC Emmen en FC Eindhoven. De aanvaller, die sinds 17 januari met een knieblessure aan de kant stond, speelde ijzersterk. Vooral in de eerste helft was Deul een voortdurende plaag voor de Eindhovenaren. Met een fraaie pass zette hij in de 24e minuut Cas Peters vrij voor Eindhoven-doelman Muyters. Verwoestend schoot de Twent de 1-0, via de onderkant van de lat, tegen de touwen. Niek Vossebelt (met twee afstandschoten) en Alexander Bannink hadden de score voor rust kunnen verdubbelen, maar Vossebelt schoot twee keer net naast en Bannink kon een fraaie steekpass van Frank Olijve niet langs Muyters krijgen. FC Eindhoven stelde voor rust teleur. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong had weliswaar veel balbezit, maar creëerde geen enkele kans.

Kort na rust tikte Bannink FC Emmen naar 2-0. Bergkamp had eigenlijk een strafschop verdiend vanwege vasthouden, maar scheidsrechter Braamhaar liet doorspelen. Met een uiterste krachtsinspanning bracht Bergkamp de bal bij Bannink die beheerst scoorde. Het duel leek gespeeld en als Peters vlak na de 2-0 ook de 3-0 had gescoord, in plaats van hoog over te schieten, was dat ook het geval geweest. Nu kwamen de gasten twee minuten later uit het niets op 2-1. De kleinste man van het veld, Joey Sleegers mocht een voorzet vanaf links ongehinderd inkoppen. Tien minuten later was het opnieuw Sleegers die scoorde en opnieuw scoorde de flankspeler koppend. Even was het stil in de JENS-vesting. Het thuispubliek veerde op toen Bannink alleen af mocht op Muyters, maar de middenvelder speelde de bal te ver voor zich uit. Veertien minuten voor tijd kwam alsnog de beloning voor FC Emmen, dat zeker gezien de passie, de strijd en het aantal kansen de zege verdiende. Cas Peters kwam gelukkig in balbezit, sprintte iedereen eruit en oog in oog met Muyters faalde de topschutter niet: 3-2.

Door de zege blijft FC Emmen 6e in de Jupiler League met 50 punten uit 30 duels. De voorsprong op de belangrijke negende plaats (die plek, die zoals het nu lijkt buiten de playoffs gaat vallen) is drie punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl