Angst voor uitstel aanleg rotonde bij Tynaarlo blijft

TYNAARLO - Ondanks geruststellende woorden van wethouder Theun Wijbenga van de gemeente Tynaarlo, blijven inwoners van het dorp Tynaarlo bang dat de aanleg van een rotonde in de levensgevaarlijke Zuidlaarderweg op de lange baan wordt geschoven.

Dat bleek maandagavond nog maar weer eens tijdens de ledenvergadering van Dorpsbelangen.
Onderzoek
De gemeenteraad wil eerst onderzoek doen naar de beste plek voor een Multifunctionele Accomodatie in het dorp. Daardoor lijkt de procedure voor het bestemmingsplan van de nieuwe rotonde vertraging op te lopen.

Maar volgens wethouder Wijbenga gaat de provincie er nog steeds vanuit dat in het voorjaar van 2016 de schop de grond in kan. Tenzij aanwonenden bezwaar maken tegen het toekomstige verkeersplein.

Commotie
Bestuurslid Anketrien Schillhorn van Veen van Dorpsbelangen denkt dat door alle commotie rond de aanleg de aanwonenden juist extra gedreven worden om een bezwaarprocedure te starten.
Bovendien is ze bang dat de bestemmingsplanwijziging pas na de zomer ter inzage wordt gelegd wat volgens haar zeker tot vertraging leidt. En dat terwijl na het dodelijke ongeluk op de oversteek anderhalf jaar geleden de veiligheid voor haar voorop moet staan.

Eerder hierover:

- Dorp Tynaarlo woedend over uitstel aanleg rotonde

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl