Drentse voetbalclubs denken na over energiebesparing

EMMEN - 130 voetbalclubs uit Drenthe meldden zich maandagavond op de Meerdijk in Emmen om bijgepraat te worden over besparingen in het energieverbruik bij verenigingen.

In deze lastige tijden voor sportclubs, waarin overheden zich verder terugtrekken en sponsors moeilijk te vinden zijn, is er nog veel winst te halen op het gebied van energiekosten.

Verduurzamen
In plaats van clubs te sponsoren draagt Energiewacht bij door clubs te adviseren in het verduurzamen van hun accommodatie. Dat doen ze onder de naam Energie voor Sporters.

Nadenken over verbeteringen

Volgens Hindrik Aalders van Energiewacht wordt er bij clubs veel nagedacht over verbeteringen, maar worden de plannen niet concreet uitgevoerd.

"Je ziet dat verenigingen zich zorgen maken. Gemeenten trekken zich terug om bij te dragen. En daardoor wordt de druk bij verenigingen steeds hoger." Met behulp van deze bijeenkomst kunnen de clubs concrete ideeën opdoen om te verduurzamen.

Simpele besparingen
Het besparen begint vaak met kleine dingen. Zo noemt Aalders het voorbeeld van diepvriezen die bij de clubs de hele zomer aanstaan, terwijl er helemaal geen wedstrijden worden gespeeld.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: