Drenthe heeft plotseling Drentse plaatsnaamborden

SLEEN - Slien, De Wiek, Grol, Oring en Langl. Een aantal plaatsnaamborden in Drenthe heeft sinds afgelopen nacht een Drentse vertaling gekregen.

Het gaat om de plaatsnaamborden van Sleen, De Wijk, Grolloo, Langelo en Odoorn.


Door wie?
Het actiecomité Drents op Stee is verantwoordelijk voor de actie. De groep is een groot voorstander van het gebruik van het Drents en wil net als in Friesland dubbele plaatsnaamborden.


Wie er achter Drents op Stee zit is niet bekend. Vorige maand presenteerde het Huus van de Taol een nieuw boekje genaamd Op Stee, over Drentse en Groningse plaatsnamen.


'Ik weet hier echt niks van'
Jan Germs van het Huus van de Taol laat weten niks van de actie te weten. "Echt waar, met de hand op mijn hart, ik weet het niet."


Biezundere en onverwachte actie, ook veur ons. RT @RTVDrenthe: Drenthe heeft plotseling Drentse plaatsnaamborden http://t.co/llFfJQWCcO

— Huus van de Taol (@HuusvandeTaol) 17 maart 2015


"Ik heb wel een aantal telefoontjes gehad over de opmerking van burgemeester Van der Laan over dubbele plaatsnaamborden, misschien dat het daar iets mee te maken heeft," zegt Germs.


Burgemeester Hans van der Laan van Noordenveld zei vorige maand bij de boekpresentatie van Op Stee dat Drenthe niet moet beginnen aan dubbele plaatsnaamborden.


Volgens hem is het Drents voor veel mensen onbegrijpelijk en is het te duur om alle borden te vervangen.

Meer over dit onderwerp:
Sleen
Deel dit artikel: