Inval in woonboerderij Dwingeloo: geld en wapens gevonden

DWINGELOO - De politie heeft vanmorgen een inval gedaan in een woonboerderij in Dwingeloo.
In de woning is een groot geldbedrag gevonden, om hoeveel geld het precies gaat is niet bekend. Ook zijn er twee wapens gevonden. Een 46-jarige man uit Oudehorne (Fr.) is aangehouden.

Vanochtend is tegelijkertijd ook een inval gedaan in een woning van de man in Oudehorne, daar is een hennepkwekerij aangetroffen.

Nieuwe aanpak
De politie doet meer onderzoek naar georganiseerde hennepteelt, voordat een hennepkwekerij wordt opgerold. "Zo willen we ook het geld dat verdiend wordt met de teelt afpakken. Zo hopen we hardere klappen uit te delen aan criminelen die achter de teelt zitten," zegt Jelle van der Meulen van de politie.

RTV Drenthe verslaggever Ronald Oostingh is op locatie

Voor de duidelijkheid: de 46-jarige man is in Dwingeloo opgepakt. In pand in Oudehorne gelijktijdig een inval. Hennep gevonden.

">

Politie heeft tegelijkertijd ook in Friesland een inval gedaan bij betrokken pand. Hennep gevonden. 46-jarige man uit Oudehorne opgepakt.

— Ronald Oostingh (@RonaldOostingh)

">

Bewoner betrokken bij hennepkwekerij, onduidelijk of hier kwekerij wordt gevonden. Straks live op

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl