Melder valse doodsberichten opgepakt

Veel mensen krijgen momenteel were neptelefoontjes
Veel mensen krijgen momenteel were neptelefoontjes
ALKMAAR - Een zieke grap noemde de politie het twee weken geleden.

De actie waarbij ook Drenten werden opgebeld door iemand die zich voordeed als politieagent en zei dat een familielid is overleden.

De politie in Alkmaar heeft een 22-jarige man opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor de telefoontjes.
Bij de politie kwamen afgelopen maand uit het hele land meldingen van geschrokken mensen, die zo'n doodsbericht hadden gekregen.
De politie liet toen al weten dat ze slecht nieuws altijd persoonlijk brengt.

Wat is er aan de hand?
Vorige maand begint deze 'grap' in het oosten van het land. Willekeurig worden mensen opgebeld namens iemand die zich voordoet als politie, hij vertelt dat een familielid is overleden.
Volgens de politie gebeurde dat in Drenthe nog niet op grote schaal. In onze provincie waren twee weken geleden een drietal van dit soort telefoontjes bekend.

Hoe is de man gevonden?
Met behulp van onder meer telefoongegevens wisten rechercheurs van de politie Den Haag de identiteit van de beller te achterhalen.
De Alkmaarder werd maandagochtend in zijn woning aangehouden. Hij wordt de komende dagen verhoord. Daaruit zal moeten blijken waarom hij de morbide telefoontjes pleegde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl