Moordverdachten worden opnieuw psychiatrisch onderzocht

Marcos R. tijdens een eerdere zitting
Marcos R. tijdens een eerdere zitting
DWINGELOO/EXLOO - Moordverdachten Admilson R. en Marcos R. uit Hoogeveen worden binnenkort opnieuw psychiatrisch onderzocht.
Het onderzoek vindt plaats in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Vught.

De broers worden verdacht van de moord op Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo.

Contra-expertise
Het Openbaar Ministerie en de verdediging reageerden allebei verheugd op de mogelijkheid om de broers te kunnen onderzoeken in Vught.
Admilson R. en Marcos R. werden eerder al in het Pieter Baan Centrum in Utrecht onderzocht, maar de verdediging wilde graag een contra-expertise. "Vught is veilig, er is goed personeel en de broers kunnen ook interactie met elkaar hebben. Het is bijna gelijkwaardig aan het PBC," aldus advocaat Anker.
Claustrofobie
Tijdens de regiezitting op de rechtbank in Assen bleek ook dat het hersenonderzoek van Marcos R. is vertraagd. R. heeft last van claustrofobie waardoor hij niet stil kan liggen in de MRI-scan. Binnenkort wordt een nieuwe poging gedaan.
De rechtbank durfde vandaag geen datum te prikken voor de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. "Door alle onderzoeken zal het na de zomer worden. Waarschijnlijk oktober, want dan zitten we ook niet met vakanties,'' aldus de voorzitter van de meervoudige kamer.

Drievoudige moord

Berend Smit werd op in november 2012 doodgeschoten tijdens een wandeling over het Dwingelderveld.

Het echtpaar Veenendaal werd in juli 2013 dood aangetroffen in hun woning in Exloo. In eerste instantie leek het om zelfdoding te gaan, maar uit onderzoek bleek dat de man en vrouw zijn vermoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl