Jeugddebat in Emmen: liever snellere trein dan vliegveld Eelde

EMMEN - Investeer liever in een snellere treinverbinding tussen Emmen en Zwolle dan in Groningen Airport Eelde.

Dat was de boodschap van scholieren en studenten tijdens een verkiezingsdebat voor kandidaat Statenleden.

Debat met jonge Statenleden
Tientallen jongeren gingen bij het debat van Kennispoort Drenthe bij de Stenden Hogeschool in debat met de jongste aankomende Statenleden van de diverse partijen.
Thema's als werk en studiemogelijkheden kwamen voorbij en ook ging het in het debat om de vraag hoe jongeren na hun opleiding een leven kunnen opbouwen in Zuidoost-Drenthe.

Daarbij kwam ook de wens naar voren om sneller met de trein naar Zwolle te kunnen. "Het schiet nu niet erg op. Ik moet vaak al heel vroeg op pad om in het westen te komen. Ook richting Twente gaat het niet zo snel. Dat maakt het wonen hier minder aantrekkelijk," aldus Casper te Waarbeek uit Gees.

Jonge politici verdeeld
De jonge aanstormende politici bleken verdeeld over de opwaardering van de spoorlijn. Voor VVD-kandidaat Dennis Wanningen is extra investeren in het spoor en de bus wel bespreekbaar, maar dat mag wat hem betreft niet ten koste gaan van steun aan Groningen Airport Eelde.

D66-kandidaat Niels Strolenberg zou juist een andere keus maken. "Het lijkt toch een beetje alsof Eelde een bodemloze put is, dus dan zou ik liever voor het stimuleren van bus en trein kiezen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl