Unit in Oosterhesselen is alweer verdwenen

OOSTERHESSELEN - De unit die vanochtend bij het beoogde AZC in Oosterhesselen werd geplaatst is inmiddels weer weggehaald.
Eigenaar Ferdinand Görs van het complex betreurt de ophef die is ontstaan en biedt excuses aan.

Niet serieus genomen
Leden van de werkgroep Sociaal Oosterhesselen ontdekten de tijdelijke kantoorunit vanmorgen en voelden zich overvallen en niet serieus genomen.
Volgens Marcel Rensink van Sociaal Oosterhesselen is het nogal voorbarig om nu al iets te plaatsen, terwijl nog onduidelijk is of het COA er echt een AZC gaat realiseren.

Excuses
Eigenaar Ferdinand Görs zegt dat er in de unit is vergaderd. "Ik heb me niet gerealiseerd dat de tijdelijke plaatsing voor onrust zou zorgen, daarvoor bied ik mijn excuses aan. We zullen voortaan zorgvuldiger omgaan met de gevoelens in de buurt."
De unit mocht overigens wel geplaatst worden, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Coevorden.
Reactie COA
Het COA laat weten dat zij niets afwisten van de unit. Wat het COA betreft had de unit er beter niet kunnen staan, om juist dit soort onrust te voorkomen. "Dat er in de unit vergaderd is met de eigenaar van De Klencke klopt," aldus het COA.
Concrete beslissingen over het asielzoekerscentrum in Oosterhesselen zijn nog niet genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl