Femmy van Issum bezoekt veroorzaker valpartij: We hebben samen een potje zitten huilen

Toeschouwer lijkt doelbewust stuur te pakken
Toeschouwer lijkt doelbewust stuur te pakken
WIELRENNEN - 'Hij slaapt er slecht van en hij is erg emotioneel. We hebben met z'n allen een potje zitten huilen. Hij is enorm geschrokken van alle ophef´.
Dat zegt Femmy van Issum, hoofdorganisator van de Ronde van Drenthe, over het bezoek aan de veroorzaker van de valpartij in Dwingeloo.

Donderdag kwam de Australische renster Loren Rowney, net voor de finish, hard ten val tijdens de Drentse 8 van Westerveld door een uitgestoken arm van een toeschouwer.

Geen blauwe plekken

´We gaan een brief schrijven aan de renster. En we wachten haar reactie af´, zegt Van Issum. ´Hij heeft er helemaal niks van gevoeld. Hij heeft ook geen blauwe plekken ofzo en ook aan de jas mankeert niks. Je zou bijna gaan twijfelen of hij wel echt de valpartij heeft veroorzaakt´, aldus Van Issum.

Rustig weggelopen

De man was aan het trommelen op de boarding om de rensters aan te moedigen. Hij werd toen geroepen door zijn zoon, is zijn lezing. ´Hij heeft z´n tas gepakt en is gewoon rustig weggelopen´, aldus Van Issum. En die lezing wordt bevestigd door omstanders. Toen ze zagen dat er een valpartij was geweest, hebben ze nog even staan kijken.

Contact

Het was ook de zoon van de man die hem op de beelden van de valpartij heeft gewezen. ´Dat is jouw arm papa!´. En daarom heeft de man contact opgenomen met Van Issum

De politie denkt in deze situatie verder weinig te kunnen doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl